Dag Øyvind Meling og Jan Hauge: Ta ein kjangs, din struts.

// 19.08

Vår oljedopa region har i mange år latt spennende forretningsmuligheter seile forbi, fordi vi allerede var mette. Mulighetene ligger der fortsatt, men med hodet godt skrudd ned i oljesanden venter vi heller på at oljeprisen skal passere USD 100+ igjen.

Foredragsholderne Dag Øyvind Meling og Jan Hauge har begge søkt alternative veier i sin karriere, og har på forskjellige måter hatt suksess med det. Deres energiske oppfordring til publikum er «opp med blikket, følg mulighetene – ta ein kjangs din struts». Om du er en av regionens 13000 arbeidsledige, eller jobber i en bedrift som søker nye muligheter, vil du få med deg noen tanker og ideer om hvordan en omstilling til nye forretningsområder både er mulig, og kan gi økt vekst i fremtiden.

Jan Hauge har gjennom mange år kombinert karriereveiene teknologi og kunst. I tillegg til en MBA fra BI er han utdannet byggingeniør, men da byggmarkedet kollapset i finanskrisen i 1989 videreutdannet han seg innen prosessteknologi og startet en 20 år lang karriere innen Olje & Gass. Parallelt har han hatt en karriere som musiker/komponist og har stått på scenen i over 30 profesjonelle revy & teateroppsetninger i Stavanger. Jan jobbet som plattformsjef på verdens største gassplattform, Troll A, da han fikk den utrolige idèen om å arrangere en konsert i plattformbenet - 304 meter under havets overflate. Det ble starten på et fantastisk prosjekt om å gjøre det umulige mulig, og det kuliminerte med en TV-sendt konsert med datidens mestselgende kvinnelige artist i Europa, Katie Melua - på havets bunn. høsten 2013 hentet oljebransjen og Aarbakke ham tilbake til Stavanger etter noen år i Oslo, før han begynte som administrerende direktør ved Stavanger Forum, teknisk arrangør av et av verdens største event innen olje & gass, ONS.

Dag-Øyvind Meling er utdannet Master of Science i Elektro og Informatikk i USA og har Master i Business Administrasjon fra BI. Har vært en sentral nøkkelperson i Hitec og Jon Gjedebo’s forretningsimperium fom 1987 til 2003. Han har arbeidet med innovasjon av produkter og tjenester og vært med på å utvikle nøkkelprodukter som har gjort Norsk oljeteknologi verdensledende spesielt innen bore- og brønn. Overtok som daglig leder i National Oilwell Varco Norge (NOV) i perioden 2001-2003 og ledet NOV omstilling fra resultatvekst fra minus 8 MNOK til positivt 131 MNOK på 2 år. Etablerte og ledet Hitec Products Drilling i 2004 som ble solgt til Hitec Visjon for 500 MNOK i 2008. Etablerte og leder Roxel i 2010 som på 6 år er vokst til 13 driftsselskaper og 3 investeringselskaper og har 150 ansatte med totalomsetning på rundt 300 MNOK. Selskapet leverer tjenester innen både onshore og offshore. Vekstambisjonene og forventningene er 1 MRD i omsetning innen 2020 og 450 ansatte.